Назва дисципліни Товарознавство та експертиза продовольчих товарів

Цільова група Студенти 1 приск. курсу напряму підготовки 015 Професійна освіта. Харчові технології, група БДП – Хч20, БД - Хч 18.

Мета дисципліни: ознайомлення студентів з асортиментом харчової сировини, якістю сировини, їх класифікацією, споживчими властивостями харчових продуктів з урахуванням вимог державних стандартів, технічних умов, змін в асортименті певних груп і видів товарів;_формування у студентів глибокого розуміння значення показників якості продукції  ресторанного господарства, знання й вміння проведення лабораторних аналізів якості продукції, встановлення та перевірку відповідності продукції вимогам стандартів, нормативним документам в умовах ринкової економіки___
Завдання курсу «Товарознавство та експертиза продовольчих товарів»:

Студенти повинні знати:

-         асортимент харчової сировини;

-         споживчі властивості груп харчових продуктів;

-         класифікацію харчової сировини;

-         якість харчової сировини;

-         строки та термін зберігання сировини та готової продукції;

-         умови зберігання, транспортування сировини,та готової продукції.

Студенти повинні вміти:

-         визначати вид продовольчої сировини згідно класифікації;

-         визначати якість харчових продуктів згідно з державними стандартами, технічними умовами;

-         визначати відповідність сировини вимогам державних стандартів;

-         встановлювати та перевіряти відповідність якості продукції нормативним документам;

-         проводити органолептичний і хімічний аналіз контролю якості сировини та готової продукції.